imstrongwithoutyou

Falskt alarm.

Kategori: Allmänt

Igår mot kvällen så fick jag så förbaskat ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Kunde inte sitta upp överhuvudtaget och kunde inte gå.
Sådan smärta har jag inte känt förut med denna bebisen så jag trodde att det var värkar och att det snart var dags. Jag och min dotter var hemma hos mitt ex när detta hände så jag fick ringa mamma som kom och hämtade min dotter ifall jag skulle behöva åka in. Det gick la så där i början, hon blev mammig och ville inte åka fast man sa att hon inte kunde stanna ifall jag skulle behöva åka in. Men till sist gick det, mamma och hennes sambo har köpt en vagn som man har i bak på cykeln så när mamma började trampa iväg så var tårarna som bortblåsta på min dotter. (Trodde jag.) Efter en stund så ringer min mamma till mig och säger att det inte fungerar men att de skulle in på leksaksaffären för hennes sambo hade lovat min dotter någon leksak så hon skulle lugna ner sig.
Men det blev att vi fick gå dit så snällt också. Så då fick hon både mamma, en målarbok och en docka. Som hon ville.. Men först skulle inte mitt ex med. Mamma ringde ju som sagt och frågade om vi inte kunde sova hemma hos henne istället pga att min dotter blev så gnällig. Då säger han när jag frågar honom detta: "Nej, jag sover hemma istället." HALLO?! Här ligger jag och har skit ont, jag kanske ska föda DITT barn idag och du ska sova hemma?! Åh jag blev så förbannad så det bara kokade, fast först började jag grina för jag blev så less på det.
Efter jag la på med mamma så började jag och han bråka, skällde och skrek på honom och undrade varför han skulle sova hemma när jag hade ont och att barnet kanske skulle komma redan igår. Nej men då skulle han med helt plötsligt efter lite bråk osv. För jag sa det att åker jag in, tro fan inte att jag tänker höra av mig till dig! Det har jag inte tid med i så fall. Och idag är jag ensam, dottern på dagis och de 3 andra jobbar. Fast idag har det lugnat ner sig, kan i alla fall sitta. Men har fortfarande ont. Så får la se när dagen närmar sig slutet.


Känns lite fel att skriva detta i samma inlägg som det jag skrev nyss, men jag orkar inte göra 2 stycken blogginlägg, tar på mina krafter. (A)

Var hos min pappa i lördags med min mamma, hennes sambo (fast de körde oss dit bara sen åkte de in till Jönköping), min bror och min dotter. Blev som vanligt när man kom dit, man började gråta. Han satt i deras kök också hörde han väl oss för han började gråta innan vi ens hade hunnit fram, för han satt med ryggen emot oss. Så kramade jag och min bror om honom men min dotter vågade väl inte riktigt, men min pappa kollade på henne och började gråta ännu mera. Och han fick se min mage för första gången då jag inte har träffat honom sen 2008/2009 kom vi på i bilen, så 2007 var inte alls sista gången. Han sa inte så mycket om den, han sa inte så mycket överhuvudtaget så man satt där helt tyst ibland och visste inte vad man skulle säga. Det enda som vi hörde i alla fall som han frågade var hur vi mådde. *grinar* Sen så berättade jag för pappa när min bror och dotter lekte att han ska bli morfar igen i september och att det blir en pojk. Då började han att gråta. Jag hade ju berättat i telefonen innan för honom att jag var gravid så det inte skulle komma som en chock för honom att hans lilla tös är på smällen än en gång.

Han har ju fyllt år också, så vi köpte en dvd med 5 skivor i med Elvis Presley och några av hans låtar. Sen så fick han även en cd-skiva som mamma hade hemma som var ny med Sven-Ingvars tror jag att det var. Han gillar tydligen dansband och lyssnar på det hela tiden där borta. Mamma sa när vi köpte Elvis att han gillade det, därför köpte vi det. Så när jag lämnade fram den till pappa så sa jag att han får skylla på mamma om han inte gillar Elvis för hon hade sagt att han gjorde det. Också tittade han bara på den så jag frågade "gillar du inte Elvis?"
"Nä.." får jag till svar också tittade han på mig och min bror som om vi vore dumma eller något. haha! Så jag frågade om vi skulle byta den mot någonting annat. "Nä, nä, nä, nä" Så den dög tydligen. haha! Gick in på hans rum efter ett tag för att lämna sakerna där inne istället för att släpa med oss dem, då ser jag 2 skivor med... just det.. Elvis!  Frågade om han bara skojade med oss när han sa att han inte gillade Elvis, kollade han bara och smålog. Jävlas kan han fortfarande i alla fall!

Vi var väl hos pappa i 3,5 timme innan det bar av hemåt igen. Ledsamt välkomnande och ledsamt farväl.
Och nu vågade min dotter krama om honom, fast blev en sådan där stel kram, men den dög allt! Synd bara att man inte hade kamera med sig eller telefonen uppe. För hon ville bara krama honom 1 gång fast jag frågade om hon kunde krama honom igen. Sen så gick vi ut för att möta mamma och hennes sambo så vi kunde åka hem. Ja, det var våran lördag det. Vet inte hur jag ska avsluta detta inlägget så det får bara bli något sådant här.

Skara Sommarland, Stadsträdgårn & nästa lördag.

Kategori: Allmänt

Känner mig jätte seg fast jag fick sova rätt så länge idag. Men så är det att vara gravid.
Är i v.35 nu och nästa lördag är jag i v.36, alltså 9.e månaden. Men ska ju inte ha för ens i september, så tekniskt sett så går man 10 månader och inte 9.. Känns om en evighet kvar i alla fall.

Igår var min dotter, mammas sambo (morfar) och mitt ex på Skara Sommarland. Mitt exs mammas sambo får VIP biljetter dit från sitt jobb så de åkte dit, hade velat följa med men hade inte orkat att gå hela tiden. Så jag gick hem till en vän och höll henne sällskap också tittade vi på 2 filmer och gottade oss med chips, cola, godis och pizza. Ibland får man vara fet. haha!
Och idag var jag i stadsträdgården med min mamma, hennes sambo och min dotter. Var hoppborgar där som min dotter hoppade i. Också var Jecko från talang där som vi tittade på. Skulle även ha sett Nassim Al Fakir (programledare från bolibompa) men vi kände att det var dags att bege sig då klockan var 17 och vi inte hade ätit.
Min dotter tyckte att det var roligare i stadsträdgården än på Skara Sommarland, då är det något som är fel. Hon hade tydligen inte åkt så mycket. Men då vet man det tills nästa år, då blir det Liseberg och inte Skara Sommarland.

Nu på lördag så ska jag, min bror, min dotter, min mamma och hennes sambo åka till Nässjö och hälsa på våran pappa som vi inte har sett sen min fasters begravning och det var ett tag sen. Och min dotter har inte träffat honom sen 2007 tror jag det var så nu är det dags.
Nu så ska vi åka som jag sa till pappa när jag ringde honom när han fyllde år. "Nu ska vi åka, nu säger vi inte bara att vi kommer utan nu kommer vi också!" Så mammas kille har hyrt en bil som vi får på fredagen, men ganska så sent annars hade vi åkt redan då, så därför blir det lördag så vi kan åka tidigare för det tar ju en stund att åka dit.
Så Nässjö/pappa, here we come!
Ska bara ringa honom på tisdag eller onsdag och meddela detta.

Vi mötte även farfar i stadsträdgården förut och han sa att farmor kommer hem på lördag och frågade om Victoria ville följa med och hämta, vilket inte går då nej. Men ska ringa dem på lördag om det inte blir för sent. Annars så finns ju hela söndagen med.

Ja, det var väl allt som jag hade på hjärtat idag.
Have a nice day!

specialistmödravården.

Kategori: Allmänt

Igår så fixade jag min mammaledighet. Så från och med 12 september så är jag mammaledig.
Var på specialistmödravården idag och blev sjukskriven. Trodde aldrig att jag skulle bli det, men det blev jag. Han var förvånad över att jag inte hade blivit det tidigare, för nu är det jag som har sjukanmält mig i över en vecka för han sa att de hade ju sagt att jag ska vara hemma och ta det lugnt, men men! Blev idag istället. Så blev sjukskriven från och med idag tills den 9 september, den fredagen innan den 12 september. Så nu ska jag bara gå hemma..
Han vart lite velig också, han sa att han skulle sjukskriva mig från och med idag men skrev på pappret den 23 augusti. Så kollade med socialen om detta eftersom det är på en tisdag och om jag måste gå de sista dagarna. Men då såg vi att han hade daterat det fel också, han satte att datumet idag var den 23 fast det är den 16 idag. Eller var.. Han var ganska så velig ja, eller så ville han ha några dagar närmare löningen, bara att välja.
Han gjorde även ett ultraljud via slidan och såg att den centimetern jag var öppen var stängd nu. Och livmoderstappen var mellan 3-4 cm och det var bra. Förhoppningsvis så håller det i sig så nu. Vill ju ha tidigare men inte så här tidigt.
Har fortfarande sammandragningar, men han kallade det för förvärkar. Han frågade ju med en gång hur jag mådde nu för det var han som skrev ut mig från KSS. Och jag sa att jag fortfarande har ont. Då säger han "fortfarande?" Så det är ju någonting som inte stämmer helt klart.
Så det blir att bo kvar här hos mamma tills jag ska föda antagligen vilket hon har sagt, om jag inte har drömt det. Lika bra, känner mig tryggare plus hemtelefon ifall det är någonting.

Var ju som sagt på socialen också. Så frågade dem varför inte min elräkning hade blivit betald. För det såg jag när jag kom hem när jag skulle hämta min hyreslapp, så såg jag påminnelse om elräkningen.
Så sa jag ju det att han som fixade mina papper skickade ut mer pengar än vad jag ska ha och att han inte hade betalat min elräkning fast han skrev med i papprerna som han skickade hem att han hade mottagit det.
Då säger hon "Ja, men då skulle du ha betalat den själv."
Sa det hur ska jag kunna veta det när han inte skrev det i de papprerna han skickade hem till mig?
Hon "Ja men vissa skickar vi pengar till så de får betala själva."
Mitt svar: Ja, men det har jag aldrig gjort. Det är alltid ni som har betalat min elräkning.
Så hon skulle kolla på det på hennes dator och höra av sig, vilket hon aldrig gjorde. Så JAG kanske åker på att få betala den för mina pengar! Hur fan ska jag klara det?! Det är liksom 935 kronor, inget jag kan kosta på mig bara så där! Och fan inte mitt fel att de inte betalar den! Så det får de fan ta från min normen som jag ska ha utav dem, för jag VET att efter de har skickat ut mina pengar så finns det pengar kvar som de kan betala den för. För hur annars kunde jag få 1000 kronor mer förra månaden? Jävla idioter! Jävla vikarier! Jävla ungdomar!
Han är yngre än mig, han gick i samma klass som min släkting på grundskolan.. Känns ju... bra?
Men nu har jag en äldre som jag ska ha eftersom min är sjuk. Och hon var ju bra, i slutet i alla fall, i början krånglade hon. Och nu har jag en som en kompis hade och hon var inte bra mot henne. Varför ska jag alltid få dem för? Blir galen!

Imorgon bär det av till AME igen för att lämna in ploppen som man använder för att komma in i huset med eftersom jag kommer bli utskriven för jag inte ska gå kvar där och gå till socialen och lämna in rätt hyreslapp, för jag hittade inte september hyra så tog juni, har gått bra förut men just idag så klart så skulle det inte gå! åååhhh!
Så till hyresvärden imorgon och hämta det. Brukar alltid lägga mina hyreslappar på bokhyllan längst upp, men idag var de borta. Bara för att liksom!

Efter mammaledigheten ska jag plugga upp mina betyg, börja på en linje och få ett jobb! Vill inte leva på socialen längre. 6 år räcker!

inte värd?

Kategori: Allmänt

När jag låg inne så hörde folk av sig osv och frågade hur det gick och hur det var med mig och folk erbjöd sig för att komma dit till mig.
Men när jag har kommit hem så är det typ ingen som har hört av sig till mig..
Måste man ligga inne för att vara värd ett sms och fråga hur det är med en eller besöka en?

Väldigt bra fråga faktiskt enligt mig..

home at last, for the moment at least..

Kategori: Allmänt

Nu är man hemma, för stunden i alla fall. Vid 11 tiden bär det ut till affären och hem till mitt ex igen där jag och min dotter kommer att spendera helgen. Och han har inget internet så jag kommer vara "död" för cybervärlden en stund.
Ringde ju in till KSS men de sa att de gör ingenting åt saken utan att jag fick komma dit och sova ut och få avlastning från min dotter som jag redan har så jag stannar hemma istället. Ligga där och betala en massa pengar, nej tack!

Igår var vi på MVC och hon sa att jag skulle ringa till specialistmödravårdsblablabla.., minns aldrig vad det heter, på måndag och be om att de sjukskriver mig. För nu får jag varken bära eller gå för mycket. Så inget mer jobb för min del. Måste vila och ligga till sängs. Jag, ligga till sängs? Då har de mött fel människa. Men orken har gått ur mig så det är det enda jag gör nu typ, förutom idag, nu tog jag mig orken för att gå hem. Inte det lättaste och det tryckte på som fasen!
Men i alla fall. Så jag kommer att vara sjukskriven ända tills jag ska föda antar jag.
Det värsta är att jag inte ens kan hämta/lämna min egna dotter på dagis fast man bor så nära oavsett om vi är hemma hos mamma eller hos mitt ex. För jag får så ont och att jag inte ens lyfta upp henne på cykelsadeln eller lyfta av henne. Och tar hon sin egna cykel så måste jag i alla fall hjälpa henne över alla trottoar kanter som kommer och då måste jag ju lyfta hennes cykel. Kan inte ens gå och handla typ någon mjölk själv, känns härligt eller inte!

Imorgon blir jag barnledig, hon ska till sin farfar. Har helt "glömt" bort honom efter farmor har åkt till sitt hemland. Hon har inte frågat efter honom heller. Men har ju haft annat i tankarna så det har ju inte vart det första man har tänkt på "Men nu var det längesen du såg farfar, ska vi åka och besöka honom?" Men när farmor ringde i förrgår tror jag att det var (dagarna är helt borta för mig nu när jag inte får göra någonting.) så sa hon att min dotter får åka till farfar på lördag, och då kom jag på "Ja, jävlar ja, farfar!" Men han har ju börjat jobba också så det kanske är lika bra att hon och jag inte har tänkt på det. Men men..

Ja, det var la det jag hade på hjärtat idag. Ska nog sova hemma på söndag i alla fall, i min EGNA säng! Åh så skönt! Har ju inte gjort det på en vecka nu fast det känns som en evighet.

Ja, så om ni vill nå mig så finns jag på telefon för er som har mitt nummer. Kan ju alltid hitta på någonting, för orkar inte sitta hemma hela tiden.. Och själv medans exet/mamma jobbar. Fast nu är det ju helg.., men ändå! Hör av er.
Idag ska vi i alla fall efter vi har hämtat min dotter på dagis för det har jag lovat henne idag att jag ska göra så ska vi till lekplatsen utanför min mamma. Inte för att jag kommer orka springa omkring där men då är det bra att mitt ex är med, han älskar ju att busa/leka med henne så så mycket skuldkänslor får jag ju inte fast ändå får jag det.. Aja, blir bättre när bebisen är ute.

Så talk to you later and have a great weekend!

plågas...

Kategori: Allmänt

Nu har jag haft sammandragningar sen i torsdagskväll och de är inte att leka med.
De värsta kommer alltid på kvällarna, men de har skrivit ut 3 sömnisar åt mig som jag ska ta om jag inte kan somna, men man vill ju kunna somna ändå utan dem!
Skulle ha ringt in idag egentligen men sköt upp det, ska ringa in imorgon istället och säga att jag fortfarande har sammandragningar. För nu orkar jag inte mer. Kan ju inte göra någonting!
Gick till affären förut med mamma och vilken pina. Fy satan säger jag bara.
Inte nog med att det gör ont utan bebisen lägger sig så långt ner och trycker neråt så det känns som om att han är på väg ut. Inget kul kan jag ju säga.
Så imorgon blir det att ringa in igen så får vi se vad de säger, antingen åka in och stanna eller stanna hemma.

Sen så har man åkt på någon jävla tandköttsinflammation också på höger sida så det är svullet.
Allt på en och samma gång...
Och nu svettas jag som en gris, aldrig är det bra!

My wonderful weekend. (OBS! Långt inlägg!)

Kategori: Allmänt

Som inte alls var så underbar kan jag ju säga.
Började med i torsdags, då jag och min dotter skulle sova hos mitt ex. Strax efter hon hade somnat så satte jag mig i soffan efter att ha legat bredvid henne tills hon somnade. Kände riktigt hur ont det gjorde i magen.
Skickade ett sms till mamma och bad henne ringa upp. Bad henne ringa till sjukhuset vilket hon gjorde, men de sa att jag var tvungen att ringa till förlossningen själv. Så hon kom förbi med sin telefon och jag ringde och fick berätta allt. Men de tyckte att jag skulle avvakta eftersom jag bara då hade haft ont i 15 minuter ungefär.
Så vi bestämde oss att väcka min dotter, elakt i know, och gå iväg till mamma allesammans och sova där för där hade vi telefon om det skulle vara någonting osv, plus jag känner mig tryggare när jag är här. Det är ju ens mamma, hon vet ju vad som ska göras.
På fredagen så hade det inte gått över, det gjorde fortfarande ont och det kom och gick hela tiden. Antingen var det långa värkar eller så var det små hugg som kom.
Så min mamma fick ta min dotter till dagis, en aning sent för alla för sov sig förutom morfar då som redan var på jobbet. Väldigt lyckat!
Vid 12 tiden ringde jag in till KSS/Förlossningen igen och de sa att jag skulle komma och lämna ett prov för att se vad det kunde vara. Så morfar fick ta ledigt från jobbet och låna en bil, åkte och hämtade min dotter på dagis sen åkte alla iväg till sjukhuset.
Väl där fick jag komma in med en gång. Mamma, morfar och min dotter väntade i ett annat rum medans jag och mitt ex gick in i ett rum.
De satte på mig en sådan som lyssnar på bebisens hjärta på min mage och allt lät bra. Men det visade sig att jag redan hade fått sammandragningar och då är det ändå 8 veckor kvar drygt tills jag ska föda. Kan ju säga att det inte är så skönt!
Efter en stund kom en läkare in och bad mig dra ner byxor och trosor för jag skulle undersökas, fine! Men det var en man och det hatar jag! Och satan vad han tog i, trodde jag skulle gå sönder. Kändes som om att han var på väg ut i röven på mig så hårt som han tryckte. I alla fall..
Det visade sig att jag redan har öppnat mig 1 cm! Så han sa att jag var tvungen att stanna över natten så de kunde hålla koll på mig.
Så det blev hemfärd för min mamma, dotter och morfar. Och hon blev ju ledsen eftersom jag inte kunde följa med hem. Men jag fick i alla fall säga hej då till henne innan som jag nästan inte fick egentligen för jag fick inte gå någonstans och hon fick egentligen inte komma in i det rummet jag var. Men till slut fick hon det och stannade hos mig i några minuter innan mitt ex gick tillbaka med henne till min mamma.
Skit trött var jag hela dagen för jag knappt hade sovit pga att jag hade ont näst intill hela tiden. Och det gjorde ju inte bättre att de sprang in och ut i rummet hela tiden så så mycket vila fick jag inte.
Fick 2 sprutor i mitt högra lår som skulle få bebisens lungor att växa snabbare ifall han skulle födas, och bara det gjorde mig orolig! "Vadå? Är det planerat att jag ska föda?!" Och de sprutorna var inte att leka med. Fy helvete säger jag bara vad ont det gjorde! Never more!
Sen fick jag även 2 sprutor i mitt vänstra lår som hjälpte mina muskler att slappna av. Efter det kände jag inga sammandragningar och gud vad skönt det var!
Jag och mitt ex fattade det som om att jag skulle få 2 sprutor med 24 timmars mellanrum som gjorde att förlossningen skulle stoppas. Så när vi kom in på andra dagen på sjukhuset (lördags) så blev vi väldigt fundersamma på när jag skulle få dem med tanke på att de sa att jag skulle få åka hem på lördagen. Men senare fick vi reda på att det var sådana sprutor som skulle sätta igång förlossningen i så fall.. Men fick aldrig dem för ja, det slutade ju "bra".
Under dagen får jag reda på att jag måste stanna tills på söndag. Och jag hade lovat min dotter att komma hem på lördagen, så när hon sa "hej då mamma syns sen." väldigt ledsamt för hon ville ju att jag skulle komma hem så började jag storgrina. För var ju tvungen att ringa mamma och säga det att jag inte fick komma hem. De där sprutorna jag fick alltså, mina hormoner, började ju lipa för ingenting! Och då menar jag ingenting.
Iaf, natten till söndagen var en pina! Hade sovit 6 timmar på 2 nätter då jag somnade vid 02 ungefär på fredagen och vaknade 05.10 på lördagen pigg som en mört!
Så när jag väl somnade ganska så tidigt i alla fall på lördagen så vaknade jag upp av en jävla sammandragning som hette duga. Så fick kalla på personal som gav mig 2 alvedon, 1 sömntablett och en varm påse med ris på magen. Också undersökte hon mig, var som rena rama himmelriket jämfört med läkaren innan som tog i som fan och sa det att hon var i alla fall snällare än läkaren, så säger hon att "Ja, läkarna brukar vara mer hårdhänta." Men jag var fortfarande "bara" öppen 1 cm. Sen så somnade jag efter några minuter efter jag hade tagit sömntabletten, men det kändes som en evighet.
Under lördagen fick jag även reda på att jag hade starka sammandragningar och att jag skulle få stanna hela veckan, alltså denna veckan också, men att jag skulle få åka hem någon dag i veckan men sedan åka tillbaka samma dag eller dagen efter. Det gjorde mig ännu ledsnare eftersom jag tänkte på min dotter här hemma.
Sen fick jag träffa han läkaren igen, han gjorde ultraljud på mig. Allt var bara bra och han vägde mellan 1500-1700 gram. Så han är ju inte så stor. Också kände han igen och tog i som fasen men var fortfarande bara öppen 1 cm.
På lördagen blev vi även flyttade till den avdelningen som alla nyfödda ligger på. Då blev man också väldigt fundersam! Där fick jag i alla fall gå, vilket jag inte fick på den andra avdelningen. Men var tvungen att sitta i rullstol när jag skulle ut och röka. Kändes ju... bra..
Så där sov vi en natt.
Efter frukosten på söndagen så kom en barnmorska och en läkare in och sa att jag fick åka hem för mina sammandragningar inte var så starka. Hur kan de veta det när de inte ens har känt på min mage eller haft en sådan maskin på min mage? Mysterium!
Men jag blev glad i alla fall, fick ju åka hem! Så efter lunchen så bar det hemåt. Morfar och dottern kom och hämtade upp oss. Så vi har sovit hemma hos min mamma inatt ifall det skulle hända någonting.
Var meningen att mitt ex skulle vara här idag med mig, han skulle bara ner till jobbet och meddela att han skulle vara sjukskriven osv pga att han skulle vara med mig ifall det hände någonting. Men det fick han inte för chefen, för han tyckte att jag klarar mig själv. Ah visst du! Får inte bära, kan inte böja mig ner, har ont titt som tätt, kan inte gå för långt osv osv.. Men nej, jag klarar mig själv.
Så nu är man ensam hemma hos mamma, bara katten här. Så förhoppningsvis så händer det ingenting.

Fick ju lämna ett urinprov när jag kom dit i fredags. För jag sa att det svider när jag kissar (vilket det fortfarande gör.) Men har inte fått svar på det än för det var stängt igår på labbet och de andra dagarna vet jag inte. Men de skulle ringa om det var någonting.
För det svider och gör ont när jag kissar, gör ont när jag torkar mig (nice information va?) och jag har äckliga flytningar som luktar apa! Blir helt blött... Men i alla fall..
För de sa att jag kanske har åkt på urinvägsinfektion eller vad fan det heter så att det är därför det svider. Men det gör ju ont också. Men får se.

Börjar jag bli trött här, inte många timmars sömn inatt heller. Eller mer än vad jag fick på sjukhuset men har ju inte sovit ikapp dem timmarna än.
Så tänkte gå in i mammas lilla rum slå på tvn och lägga mig ner.

Ganska så långt inlägg, men jag varnade ju er innan.!