imstrongwithoutyou

Hum...

Kategori: Allmänt

Kollade min internetbank förut för att se om socialen har skickat pengar till oss så man vet att hyran och så har blivit betald. Istället ser jag att bostadsbidraget kommer in om 2 dagar. Och då får vi dubbelt eftersom vi varken fick i december eller i januari. För det har strulat satan för oss! Killen hade blivit utskriven då han var bostadslös när han bodde i Stockholm. Så de trodde han var invandrare och skickade hem papper på att han skulle fylla i hur länge han hade bott i Sverige, om han har uppehållstillstånd osv. Man bara okej? Han har svenskt personnummer och ett svenskt namn? Också trodde de att han hade jobbat utomlands.
Så fyllde i en massa papper, men ändå så blev det inte klart. Så var på fk i förra veckan och frågade hur det gick med vårat ärende. Men då hade killen inte svarat i telen tydligen så de hade skickat hem ett nytt papper. Men när jag väl var där så ringde de på fk ner till henne i Malmö som hade hand om vårat ärende och jag fick på heder och samvete säga då att han inte har jobbat utomlands fast vi hade sagt det ungefär 20 gånger till dem.
Så nu har vi, äntligen, fått det klart!

Men nu undrar jag bara, kommer vi att få behålla dessa pengar? Eller har socialen vart inne och kollat detta så att vi kommer att få betala våran hyra själva med tanke på att pengarna täcker det + lite till?
I så fall blir jag arg! För vi kan ju inte hjälpa detta. Och hyran skulle vara betald igår och pengarna kommer inte in för ens på fredag. Och inte vågar man handla någonting för ens man vet hur det kommer att bli.
Och hon ringer ju inte upp heller, killen var där igår och bad henne ringa upp för jag undrade hur det gick med våran ansökan då man inte fått någonting ifrån dem. Men han fick som svar i receptionen att det kan ta upp till 3-5 dagar. Lämnade in den 27.e, så det borde ju ha kommit in?
Blir så jävla orolig så det inte är sant! Vill inte bli "utkastad" härifrån igen när man har kämpat så för att komma tillbaka till just detta området..

Blir frustrerad, galen!

Kommentarer

  • Emelie säger:

    Det kommer nog att ses som en inkomst ur deras perspektiv, vilket mycket troligt kommer att leda till att ni får den summan mindre nästa månad. Borde iaf vara så. Tyvärr är det inga pengar ni kommer att få spendera. Soc och f-kassan är för jävliga.

    2012-02-01 | 19:42:41
    Bloggadress: http://takeitontherun.blogg.se/

Kommentera inlägget här: