imstrongwithoutyou

16/9-2011

Kategori: Allmänt

Den 16/9 så föddes våran son, min dotters lillebror.
Vattnet gick vid midnatt natten till fredagen. Blev chockad då jag bara skulle ställa mig upp. Satt på msn så min vän fick bli den första som fick reda på det för jag pratade med henne. Sen in till mamma som skuttade upp ur sängen, sen ringde jag till pappan som kommer över som en blixt.
Ringde in till förlossningen som sa att jag inte fick komma in för ens värkarna hade börjat. Men vid 1 tiden så började dem så mamma ringde in och sen ringde vi ambulansen som kom och hämtade mig och pappan vid 2 tiden. Halv 3 var vi framme och de gjorde ctg kurvan och kollade hur mycket jag hade öppnat mig.
Vid 6 tiden på morgonen så började de värsta värkarna. Så vid 07.30 ungefär så kollade de hur mycket jag hade öppnat mig, och det var samma resultat sen innan, 4 cm. Ungefär 2 minuter efter så pressade det på också kollade dem och då var det 8 cm.
Frågade pappan vad som skedde men han visste ingenting sen fick jag reda på att det var dags.
Efter ha legat på rygg ett tag så ville de att jag skulle flytta över mig till sidan. Jag bara kollade på dem och tänkte är de inte riktigt kloka? Kommer ju göra ondare!
Men fick flytta över mig till sidan och fortsätta medans pappan kollade dit ner.. Sa åt honom att han får kolla på mig istället :P När huvudet var ute så sa de åt mig att ta i när nästa värk kom för då skulle han komma ut, men det gjorde så förbaskat ont så det orkade jag inte vänta på, kändes som om att jag väntade i en evighet, så jag pressade på i alla fall.
Så 07.48 den 16 september 2011 kom våran son, Elias, till världen! <3
Gick rätt fort det sista. Sen så trodde jag att allting var över, nej, då började ju allting i magen dra ihop sig så det kändes som värkar. Det var riktigt pain!
Men nu är jag bara glad att allting är över.

Har 2 underbara barn och jag kunde inte önska mig något bättre!

Blev ju tyvärr ingen bio heller för mig och min dotter då han kom i fredags. Sa att hon kunde gå med mormor eller morfar men det ville hon inte för hon ville gå med mig, vilket inte var så lätt. Så får ta med henne på en annan bio vid ett senare tillfälle.


Svar till Kajsa; Döm mig inte, du känner mig inte. Hur jag uppfostrar min dotter är upp till mig. Alla uppfostrar sina barn på olika sätt. Du har absolut inte den blekaste hur min dotter har varit under den senaste tiden och hur jag har haft det under den senaste tiden. Ta du hand om dina barn, så tar jag hand om mina!


Tack för mig!

The result!

Kategori: Allmänt

Fick ett telefonsamtal från min vårdcentral för ungefär 1 timme sen. Hon hade fått resultatet från mina blodprover. De kunde inte hitta vad som var felet direkt, utan jag kommer att få ta fogsyra eller vad det hette (var ju nyvaken när hon ringde så att få all den information som jag fick just då så gick typ hälften in.) och sen någon B-vitamin grejs. Tur så behöver jag ju inte hålla reda på vad det hette eftersom hon skickade ut det till apoteket så det är bara för mig att hämta det.
Och hon sa att även när den lille är född så skulle jag göra om proverna för att se om det hade blivit bättre eller sämre. Men det skulle jag göra ett tag efteråt, men att jag skulle komma ihåg det själv. Jo men tjena! Mitt minne är ju som en guldfisk. Får väl påminna mig själv om att läsa mina blogginlägg så kan jag komma ihåg det, men då måste jag ju komma ihåg att läsa mina blogg inlägg också.

Nu är det 2 veckor kvar. 14 dagar kvar.
14 dagar kvar tills jag blir 2 barns mor. Vill att han ska komma nu så jag slipper denna plågan. Gör ont titt som tätt och jag kan inte göra mycket. Klarar knappt att stå upp i 10 minuter. Märkte jag igår när jag diskade. Benen vek sig och ryggen värkte. Så nej, nu får han allt titta ut så han slipper plåga sin mamma någonting mera.

Kom nu din lille krabat. <3

Tired..

Kategori: Allmänt

Blev trött på "min" design som jag hade, så bytte. Gillar inte denna så mycket heller, men jag vet ju inte hur man gör för att göra en egen design så nu har jag bara de som finns att välja mellan.
Så, finns det någon som kan hjälpa mig att fixa min design? Snälla...? *hundögon* (A)

Gnällfia!

Kategori: Allmänt

Nu har man vart och lämnat blodprov. 3 rör blev det med mitt dyrbara blod :/ Och det gjorde ont kan jag lova! Gör fortfarande ont. Så ont har det inte gjort förut. Förut har jag bara känt när de ska byta rör, nu kände jag inte det utan jag kände sprutan istället.
Så nu väntar man på resultatet. Se om det är någonting fel på min lever eller inte. Jag håller bara tummen på att det inte är någonting!

Kom precis hem från farmor. Min dotters pappa var där så vi gick dit så blev det 2 flugor i en smäll, träffa både pappa och farmor. Fick mat, och det tackar man inte nej till, gratis kina mat liksom. Hallo?
Så där var vi i ungefär 2 timmar. Försökte få min dotter att stanna till klockan 17 i alla fall hos farmor så jag kunde gå hem och städa lite osv, men det gick inget vidare. Gnälligare unge får man f*n leta efter! Fattar inte vad det är med henne nu för tiden. Hon börjar gnälla för minsta lilla, spelar ingen roll vad det är.
Så blev jag så less så jag ville inte hålla henne i handen på vägen hem så hon försökte klämma ihop min hand. Stannade till utanför bion för det var så långt vi kom då hon började att gnälla/gråta igen för jag inte ville hålla hennes hand. Så hade ett litet prat med henne. Sa att hon inte kan hålla på så här för jag orkar inte lyssna på det varje dag och att jag inte tänker ta med henne på smurfarna som visas på bio (om den fortfarande gör det när jag har fått mina pengar vill säga.) om hon ska hålla på och gnälla och att det får vara färdigt gnällt nu.
Hon lovade mig, vilket hon har gjort innan också för den delen men får väl se hur det går denna gången.

Nu är det 18 dagar kvar innan den lille kommer ut till världen. Inte så mycket att se kanske? Men jag längtar tills han är ute i alla fall. Har jag gjort i några månader nu. Har tänkt att han kanske vill ut lika snabbt som min dotter, i så fall kommer han ut imorgon om han vill vara 17 dagar snabbare än planerat. Jag önskar nästan att han gör det. Trodde det var dags i lördags, sådan värk.. Men det var falskt alarm, tyvärr.
Fast eftersom jag har lovat min dotter att gå på bio så får han stanna inne lite till. Annars så får jag bjuda min mamma på den så hon kan gå med min dotter på den.
Bara hon får se den.

strul, strul och åter strul..

Kategori: Allmänt

Igår så var min dotters pappa här på besök. Och efter vi hade ätit färdigt så tog jag upp det där med att jag vill att våran dotter ska döpas. Det var ju som att prata till en vägg bokstavligt talat. 
Han sa att han inte ville och fattade det som om att man blir kristen. Sa att jag är döpt och jag inte är kristen på långa vägar. Men nej. Han sa även vad spelar det för roll om hon blir döpt eller inte. Då sa jag det om det inte spelar någon roll så kan hon ju lika gärna bli döpt. Men icke. Sa att hon kan ju bestämma själv sen när hon blir 18 år. Då fick hon göra det tyckte han, men nu var det han som bestämde sa han. Sa att det är ju bättre att hon får göra det nu än att göra det om 13 år då hon blir 18. Men som sagt, hade vart bättre att prata med en vägg.
Sa att när hon fyller 18 så ska jag ta henne dit där man skriver på papper osv och bestämma ett datum om hon nu vill bli döpt. Det är ju liksom en tradition eller vad man ska säga, alla i familjen är ju döpta också kommer min dotter.
Sa att han inte ens behövde komma på dopet om det ska vara så, men att jag ville att hon och bebis som kommmer skulle döpas samtidigt som två flugor i en smäll. Men ja, och vi har gemensam vårdnad så jag kan inte göra så mycket åt saken.
Får la typ förfalska hans namnteckning eller något så de blir döpta samtidigt. Nej men.. 
Så det lär ju inte ske än på 13 år att hon kommer bli döpt. Sa det till honom, tänk hur hon kommer att känna sig när hon är 18 år och få vatten över huvudet för hon ska bli döpt, då är det ju bättre att ta det nu men han sa att då får hon göra det om 13 år för han kommer inte acceptera typ att hon döper sig nu.


Fick precis ett till telefonsamtal från MVC. Nu var det någon annan som ringde som hade kollat på mina provsvar. Och hon såg att jag snart skulle föda så jag måste ta mer prover eftersom mitt blodtryck var så lågt. Jätte roligt!
Men nu skulle jag ta några prover för att se om det är någonting fel på min lever också var det någonting mer. Så hon skulle skicka hem detta till min mammas adress då eftersom vi bor här så ska jag lämna in det i nästa vecka. Säger då det, denna graviditeten har bara vart problem, är det inte det ena så är det det andra.

Nu vill jag bara att denna graviditeten ska vara över!

Telefonsamtal

Kategori: Allmänt

Tidigare idag fick jag ett samtal från MVC. Provsvaren för mitt blodprov hade kommit. Hon sa att det hade sjunkit ganska så mycket sen sist jag tog ett blodprov. Så nu måste jag ta 2 hjärntabletter varje dag. Antingen en på morgonen och en på kvällen eller båda samtidigt. Annars så kan det sluta med att när bebisen är född att jag måste göra en blodtransplation eller hur det stavas. Och det vill jag verkligen inte göra!
Så det blir att äta dem. Man blir hård i magen efter en om dagen, snacka vad hård jag kommer bli när jag måste ta två stycken om dagen.. Tänkte att jag skulle börja med det imorgon. En på dagen och en på kvällen. Fast med mitt minne så är det nog bra att ta båda samtidigt. Aja, får se hur jag gör. 

Efter jag har lagt dottern så tänkte jag titta på "Hur många lingon finns det i världen". Se om den är något att ha. Fast det blir ju inte än på två timmar ungefär. Så får se vad man hittar på fram tills dess.

Scared...

Kategori: Allmänt

Ska iväg på möte idag till socialen. Ska träffa en från barn och familj och min dotters dagisfröken där. Vi ska prata om hur det går för min dotter osv. Jag vet att det går bra för henne, men det är vissa saker som inte riktigt stämmer. Så hon kanske ska börja på ett ställe som kallas för "trappan." Där barn går och de tar reda på vad som är "fel". Som en psykolog för oss äldre fast detta är med barn. Så får se hur detta kommer att gå.

Och imorgon ska min dotter till BVC. Hon ska mätas och hon ska vägas och få en spruta mot allt möjligt tex stelkrampsspruta. Tur så är det bara en spruta som hjälper mot ungefär fem saker.

Vill bara sova, men går jag och lägger mig så missar jag väl mötet sen i eftermiddag, skulle inte förvåna mig ett dugg faktiskt. Igår skulle jag bara vila i en timme, slutade med fyra timmar ungefär.. Smarta jag! Men jag lyckades somna vid 00 i alla fall så det är ju bra.

Den lille ligger och sparkar på mig nu. Vill att han ska vara ute nu och ligga i famnen istället och sparka på mig där. Känna de underbara små fingrarna och tårna. åhh.. Kan det inte vara den 30.e nu? Eller kan han inte vara lika snabb ute som min dotter? I så fall är det bara en vecka kvar om det ska bli likadant.
Snart är man två barnsförälder. Kändes konstigt att skriva det, har inte vant mig vid tanken än. Bara tänker på hur det kommer att gå på förlossningen osv. Eftersom mitt bäckenbotten är svagare denna gången så kommer det nog att göra ondare. fy fasen! Så jag är glad att jag bara ska ha två barn, ett tredje hade inte gått. Då hade jag fått vara sängliggandes redan i femte månaden säkert och det går icke för sig!
Men jag är orolig över hur det kommer att gå och hur det kommer att sluta. Vet att man ska tänka att det kommer att gå bra, men är man i denna situationen va, då går det inte att göra annat. Och ja, jag har fött barn tidigare men man är lika orolig för det för en graviditet är aldrig lik en annan och det har jag fått smaka på nu. När jag väntade min dotter så gick jag i skolan till dagen innan hon föddes. Skulle egentligen gå den dagen hon föddes också men hon kom ju som sagt 17 dagar tidigare så det var inget att göra åt.
Och på den här graviditeten så har jag knappt kunnat gå det sista och jag har blivit sjukskriven tills mammaledigheten börjar. Känns ju.. okej..?

Nä, nu ska jag inte tråka ut er mera! Have a nice day!

Fredagen den 2/9 (brist på rubriknamn)

Kategori: Allmänt

Det gick bra på specialistmödravården igår. Fick lämna in ett urinprov men de hittade ingenting, så ingen urininfektion här inte. Och jag hade inte öppnat mig heller som jag trodde.
Men hon såg att bebisen låg väldigt långt ner, med huvudet neråt då vilket han har gjort ett bra tag, så han trycker på urinblåsan.. Nehe? Det har jag ju inte känt och så. Får ju springa upp varje natt och gå på toa så jag inte kissar på mig. Spelar ingen roll hur många gånger jag går innan jag lägger mig, vaknar i alla fall på nätterna och måste upp på toaletten och varje gång så är det niagrafallen som forsar ut.. Nice!
Hon såg även att mitt bäckenbotten var slappt, kommer få djävulskt ont när det är dags att föda, så det är därför han ligger så långt ner och trycker. Jo, det har jag också märkt. Så fort jag rör på mig så åker han ner och trycker. Kan ju säga att det är väldigt jobbigt, speciellt när man vill gå ut och gå men inte kan för han trycker på och benet har börjat göra ont. Så kommer att få stanna hemma tills det är dags typ. Väldans trevligt!

Var på MVC idag och allt var bra. Mätte magen också som förra gången. Då var den 30 cm, nu var den mellan 33-34 cm så den växer likaså bebisen.
Hade inte min ordinarie idag för hon var sjuk så jag fick en annan som var 15 minuter sen... Men vad gör det? Ta goood tid på dig för guds skull! Men om man själv är sen så får man betala 100 kronor och det känns ju bara bra...... Observera alla punkterna........
Men i alla fall. Och det första hon säger: Har du inte med dig kisseprov? Jag och exet som var med mig bara tittade på varandra också sa jag: Nä, skulle jag det?
Hon: Ja det ska du ha med dig varje gång du kommer hit.
Ingen jävel som har sagt det till mig och det sa jag att min ordinarie har aldrig tagit emot det bara förra gången då jag skulle lämna in det för ett annat prov. Också frågade hon om jag inte hade fått med mig något rör hem. OM jag hade fått det, hade jag inte tagit med mig kisseprovet då?
Så nu fick jag ett rör/burk hem som jag ska ha med mig nästa gång jag ska dit igen.
Också skriver hon i min journal: Pat. har glömt urinprov.
HUR kan jag glömma något som de inte ens har bett mig om? Kan någon svara på detta? Ändå så sa jag att min ordinarie inte ens hade sagt det till mig. Aja..
Efter det så gick vi upp till labbet för jag skulle lämna blodprov och se hur mitt sockervärde är. Tippar på ganska högt med tanke på mängden cola varje dag då ja..

Nu så tar jag det bara lugnt, exet är och hämtar dottern på dagis, men innan det så slängde vi allt jäkla skräp som min mamma och hennes sambo har samlat på sig (tidningar) eller ja, exet gick ut med det och jag hjälpte till att packa ner det bara. Hatar att jag inte får bära eller något!
Igår, vi gjorde i ordning det lilla rummet hos mamma så jag och min dotter fick plats med våra sängar. Fick ju inte ens lyfta en påse med kläder för mamma, helt otroligt.. Får inte göra någonting för henne. Känner mig totalt handikappad.

Ja, det var väl allt för mig idag, skulle inte skriva mycket men ja så gick det med det!

Baby, baby, baby ohhhh.... come out!

Kategori: Allmänt

Tjolahopp i tjosan!
Så önskar jag att jag kände mig just nu, men det kan jag inte påstå att jag gör. Har fortfarande ont och kan knappt gå, inte ens här hemma hos min mamma. Igår kände jag riktigt hur fingrar och vaderna svullnade upp. Hade så hela dagen så jag kunde inte gå, jag kunde inte böja mig ner. Rena rama helvetet var det helt enkelt. Idag har svullnaden lagt sig, men har ont fortfarande.
Ringde in till förlossningen igår, för det har börjat svida igen då jag kissar. Och det gjorde det förra gången då jag hade öppnat mig, så jag tror att jag har öppnat mig igen.
De sa att jag skulle få lämna in en urinodling men att jag kunde få ta det på specialistmödravården här i stan om de hade tid för mig idag. Annars så får jag ta mig till KSS för de hade tid för mig idag. Så har jag inte hört någonting innan klockan 10 idag så ska jag ringa tillbaka till förlossningen och säga detta och få komma dit istället. Så just nu håller jag tummen på att jag får komma in här i stan istället så jag slipper resan till Skövde.
Fast som mamma sa, om jag har öppnat mig så kanske de skickar mig till Skövde i alla fall. Men vi får väl se vad som sker.

Som sagt, blev ju själv igår när alla gick till jobbet och min dotter gick till dagis. Men det jag stör mig på är att mitt ex inte ens frågade om jag hade ont igår innan han gick iväg utan det var bara "Lås dörren efter mig." Brukar man inte kolla om jag fortfarande har ont? Så han kan stanna med mig ifall det skulle hända någonting? Han kom inte ens tillbaka efter jobbet. Hörde ingenting från honom på hela dagen för ens vid 21 tiden igår kväll. Men han frågade inte hur jag mådde, utan det var att han saknade mig som faaaaaaan som han uttryckte sig och att han hatade hur det blev mellan oss dagen innan då vi började bråka för att han skulle följa med till mamma och sova här. Men ingenting om jag hade ont eller någonting. Vad är det för stil då?
Efter jag hade ringt till förlossningen så skickade jag ett sms till honom där jag skrev att det antingen blir specialistmödravården eller KSS idag beroende på vart jag får tid, men det har jag inte ens fått svar på!
Ser nu att han är inne på msn, men han har inte skrivit för det till mig och frågat. Ibland så undrar jag..

Ville bara berätta hur det ligger till i nuläget, snart så ringer väl dem från specialistmödravården förhoppningsvis och säger att jag får komma dit istället för att få åka till KSS.
Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Uppdatering: Specialistmödravården har ringt. Ska vara där klockan 11. Ska lämna in urinprovet och de ska kolla bebisen. Först sa hon 11.30 men ändrade till 11 så de kan kolla bebisen. Kommer nog få sitta där ett tag för inga ordinarie läkare jobbade idag, bara de från gynmottagningen. Så min dag kommer att spenderas på sjukhuset. Great!