imstrongwithoutyou

Träna, träna, träna!

Kategori: Allmänt

Har börjat träna med den där tränings dvdn. Det gick bättre än förväntat. Och fy fasen vilken träningsvärk jag fick! Körde först ett 30 minuters pass och strax därefter ett 40 minuters pass. Trodde att man skulle få göra andra saker. Men det var exakt samma som på den med 30 minuter bara att de la till sakerna 2 gånger istället för 1 gång. Så det kändes efteråt. Tränade i förrgår och känns fortfarande i magen. Gjorde den som var för ryggen och magen. Skulle ha tränat idag också, med den andra dvdn jag köpte. Men tiden sprang iväg. Skulle ha gjort det då sötnosen kom hem efter jobbet. Men först skulle han till tandläkaren, så skulle ta det efter det. Men då blev det att jag ställde mig och diskade allting, han gjorde våfflor och sen åt vi och sen var klockan 20.00 och sen har sonen vägrat att somna om. Och han är fortfarande vaken.
Så får ta det imorgon istället när killen är på jobbet, dottern på dagis och lillen sover. Lovade att vi skulle träna tillsammans, men man kan ju alltid träna en gång till sen? Och han behöver ju inget veta..

Nej men nu säger vi så! Imorgon ska det ske!
Också ska jag leta efter ett par billiga utomhus skor (gympadojjor) så jag kan börja springa längan nere vid sjön. Men det får bli efter snön/isen är borta. Vill ju inte halka och bryta benet. Med min tur så vet man ju aldrig.

Just det, och efter vi hade tränat (på kvällen) så kollade vi på film och käkade godis osv. Och igår också. Kändes ju SÅ värt det att träna menar jag!
Men ska fan lägga av med det, colan kan jag nog inte ge upp. Men får banne mig skärpa mig med snackset. Men får skylla på att jag har den trevliga veckan, och då blir man sugen på allt möjligt!

Nu så!

Kategori: Allmänt

Jag har nu fått hem paketet med dessa tränings dvderna jag har skrivit om förut, så nu ska jag bara sätta igång här hemma! Har ännu inte hittat ett par gympaskor så kan inte bege mig ut och springa än. Men det ska ske! 
Det ska ske en förändring! Så enkelt är det. Okej, kanske inte så enkelt. Låter ju lättare än vad det är.

Min dotters temprament när hon ska sova har inte förändrats. Senast igår så var hon jobbig. Idag är hon hos sin farmor så idag har jag inte vart med om det. Blev massa skrik och gråtande. Och slag på dörren ifrån henne.
Jag höll upp hennes handtag så hon inte kunde springa ut och in hela tiden för att hon inte lyssnade på mig. Vet snart inte vad jag ska göra. Jag har försökt med allt men ingenting hjälper. Mitt tålamod tryter snart. Fattar inte vad det är med henne? Men till sist gav hon upp. Då hon insåg att jag inte gav upp för hon ville sova inne i mitt rum som vanligt men jag sa nej. Så drog ur hennes nattlampa så hon skulle inse. Det tog ett tag då hon gick upp hela tiden för att tända taklampan.
Sen efter ett tag så blev hon tyst men kom åter upp vid 23 tiden då sonen precis hade somnat och frågade om hon fick sova inne i mitt rum igen. Sa att hon har eget rum. Hon blev sur och stängde dörren och gick och la sig.
Sen kom hon upp vid 03 och sa "snälla mamma, kan jag inte få sova i ditt rum?" Sa åter igen nej. Spelar ingen roll hur många gånger jag säger till henne. Hon lyssnar inte.
Tar 2 timmar innan hon somnar. Sen kommer hon upp på natten, frågar igen. Sen går hon och lägger sig. Sen går jag och lägger mig också kommer hon in i mitt sovrum och väcker mig mellan 1-3 gånger per natt om hon inte sover inne i mitt rum.
Snacka om rubbad sömn för min del?
Men så fort hon får sova inne i mitt rum blir hon lugn. Bråkar inte alls, lägger sig med en gång och går inte upp på nätterna.
Är som om att hon har en väckarklocka i huvudet som säger åt henne att gå upp på nätterna. För det är alltid vid samma tid på nätterna.

Fattar inte vad jag ska göra.

I don´t know what to do..

Kategori: Allmänt

Vet helt ärligt inte hur länge till jag kommer att orka med detta. Detta tar musten ur mig!
Det slutade med att jag bröt ihop förut och började gråta..

Dagen började hur bra som helst. Vi alla i familjen gick ut. Gick ner till mamma och besökte henne. Sen gick vi lite på stan. Gick hem för att lämna saker och matade den lille. Efter det skulle vi ut och handla på ica. Men dottern ville inte följa med och handla så hon var hemma hos sin morfar medans vi var och handlade.
När vi var klara så gick vi hem till mormor och morfar för att hämta min dotter. Jag gick upp medans killen stannade nedanför med sonen och alla matvaror.
Kommer in och säger att hon får börja ta på sig för vi ska hem och att de står nedanför och väntar. Då säger hon att hon vill sova där. Men vi båda sa att det inte gick och att hon ändå så skulle få sova med mormor imorgon då jag och killen ska bort.
Men det gick ju inte hon skulle prompt sova där idag! Både jag och morfar sa till henne att det inte gick. Och hon blev argare och argare och slog på soffan. Sa det att hon kan slå soffan hur mycket hon ville för den får inte ont ändå och att hon ska med mig hem. Men nej, hon började skrika ännu mera och slå på soffan.
Slutade med att jag fick gå in i vardagsrummet där hon var och bära ut henne till hallen medans hon gjorde motstånd och sparkade mig. Hon ville inte stå upp så medans jag tog på henne hennes byxor (kändes som om hon var 1 år igen.) så låg hon ner på golvet i hallen och slogs och sparkades. Sa till henne flera gånger att sluta och morfar sa till henne också. Men ingenting hjälpte. Hon vägrade att lyssna.
Till slut så sa morfar att han hämtar henne runt 19.30 bara för att få tyst på henne. Och då gick det bra. Då lyssnade hon på mig. 
Kom ner berättade detta för min kille, kom hem började packa upp men det gick inte. Gick till dörren i köket och stod mellan vardagsrummet och köket och brast ut i gråt. 
Ska se om hon kan komma in på sådant där trappan samtal som det heter för att se vad det är som gör att hon är sådan här. För detta är inte första gången. Varje dag bråkar jag och hon! Hon vägrar att lyssna! Och sen när man säger till om någonting och väntar på svar så tar hon och gör någonting annat och börjar prata om det istället, hon byter samtalsämne.
Och jag vet inte hur länge till jag orkar med detta. Varje dag. Och hennes pappa bryr sig inte om henne. Kan ju ha med det att göra också går det ut över mig istället.

Berättade för henne när hon satt bredvid mig i soffan när jag matade hennes lillebror att jag började gråta för hon håller på så. Då tittade hon på mig med ledsna ögon och sa till sist "Mamma, kan jag få en puss?"
Så kanske hon insåg ändå, i alla fall för stunden.
Vet ju att det inte kommer att hålla länge. På kvällarna är det precis likadant igen.

Beställt..

Kategori: Allmänt

Just det, har beställt, eller rättare köpt 3 stycken DVDer som handlar om träning. Den ena var stretch, den andra var för rygg och mage (vilket behövs, iaf för ryggen.) och den tredje kommer jag inte ihåg.
Så det blir att stå här hemma och hålla på. Ska bli skönt. Ingen annan som kollar på en i alla fall. Skäms ju lite faktiskt.
Så det ska jag och killen göra. :) Sen så ska vi ju även ut och springa så detta kommer att bli kanon!
Detta skulle jag ha tagit itu med för längesen egentligen. I alla fall träna så man får magen tillbaka som man hade innan man blev gravid. Okej, kanske inte lika smal men gå ner några kilon i alla fall hade ju inte vart fel. Så detta kommer att bli så bra så!

Ska inte skjuta upp på detta mera, nu ska det ske! Filmerna kommer någon gång i nästa vecka så nu jäklar!

Sjukt!

Kategori: Allmänt

Vem är så dum att man lämnar en 5-åring själv hemma medans man själv sticker till affären?
Vill man inte ha med sig barnet dit för att det går snabbt eller något så väntar man väl på att någon annan ska komma hem så den kan passa barnet medans man själv går till affären?
Detta fick jag reda på efter att jag och min dotter kom hem från en vän till mig. Och innan det så hade hon varit hos sin farmor. Då hade alltså hennes farmor gått till affären UTAN min dotter, de bor typ 10 min från affären men det hör inte hit!, och gått och handlat 3 saker som hon skulle ha. Batterier, tejp och plåster?! Och detta var tydligen SÅ viktigt att hon inte kunde vänta tills min dotters farfar kom hem från jobbet. Kunde bett han att köpa det eller tagit med sig min dotter, men fan inte lämna henne ensam!
Vad som helst kunde ju fan ha hänt. Hon kunde tex ha skadat sig, det kunde ha börjat brinna.
Låste hon så ingen kom in? Eller hade hon öppet?
Hade hon låst och det hade börjat brinna, hur skulle min dotter ta sig ut om hon hade fått panik? Vart ifrån skulle hon ringa om någonting hände?
Hon berättade detta när vi satt i soffan att farmor hade gjort det idag. Och att hon var nära på att börja gråta när hon var där själv. Tro F*N det!
Alltså, vem gör någonting sånt här? Det förstår inte jag.
Okej, att de kanske kan göra så i sitt hemland, men nu är vi i Sverige. Man lämnar inte 5-åringar själv!
Också tänkte jag; Är detta första gången eller har hon gjort så förut?
Vet inte om jag kan lite på farmor igen. Vågar jag lämna min dotter hos henne igen?
Okej om man kanske lämnar en 9-åring eller 10-åring själv. Men inte dem som är yngre tycker jag. Så fel!

Vet inte vad jag hade gjort om det hade hänt henne någonting.

Puh!

Kategori: Allmänt

Emma; Då springer du med oss! :) Ska bara införskaffa mig skor först.
Nej, jag röt till lika mycket som jag brukar göra. Så jag fattar inte varför hon sa så. Blir ledsen av att bara tänka på det. Blev ingen gnäll ikväll då jag lovade henne igår att hon skulle få sova inne hos mig hela natten. Så nu sover hon där på madrassen på golvet. Blir skit trångt i sängen så madrass var ett bra beslut. :)


Har tvättat från 18.00-21.00. Gjorde dock inte så mycket men gud vad trött jag är för det! Efter maten vi åt så blev jag jätte trött! Så nu väntar jag bara egentligen på att den lille ska somna så att man kan sova. Vi är nog trötta allihopa här hemma. Även den lille. Men han var ju tvungen att äta lite först.
Kändes i ryggen när jag böjde mig ner hela tiden för att plocka upp tvätten ur tvättpåsen. Usch!
Tur att man inte tvättar varje dag! Fast ibland så känns det som man måste det. För här kan man inte tvätta 4 maskiner och tro att det hinner bli torrt. ALLT var blött/fuktigt! Okej, inte allt men nästan. Sjukt irriterande! Så det blir att tvätta 2-3 dagar i veckan.. Fy..
Hela lägenheten är full av blöta kläder. Känns ju kul.

Jag vill ha cola! Har ingen cola hemma. Synd om mig! Har inte druckit det på hela dagen! :O

Det tog mig hårt..

Kategori: Allmänt

Först svar; Emma; Ja! Du kan ju alltid haka på om du vill? :)

Kvällen igår var den andra lik. Min dotter vägrar att lyssna som vanligt och gråter och skriker och säger att hon vill sova inne i mitt rum. Försöker gång på gång att säga till henne att hon har ett eget rum att sova i och det är bäst att hon passar på för när lillebror blir äldre så kommer de vara tvugna att dela rum med varandra.
Men ingenting hjälper, som vanligt. Så efter någon timme blir jag frustrerad för då är klockan ganska så mycket och jag är trött på att höra hennes skrik och gråt så jag ryter till. Mitt temprament är inte det bästa. Och vad ska man göra när de inte lyssnar? Okej om det bara hade vart någon gång i veckan men när det är så varje dag blir man lite trött på det. Så hon ville åka till sin farmor enbart för att hon inte fick sova inne i mitt rum och hos henne så får hon göra det. 
Efter en stund så kommer hon upp. (Vilket hon redan har gjort ett antal gånger) och säger "mamma, varför vill inte du ta hand om mig?" Tittar på henne jätte förvånat och säger "vadå inte ta hand om dig? Klart jag vill ta hand om dig!" Efter det så säger hon "varför gillar inte du mig?"
Kände bara hur jag bara ville börja gråta. Gick snabbt in till henne då hon stod i dörren och sa detta till hennes rum. 
Sen så la vi oss båda i hennes säng och jag kramade om henne och båda grät.
Frågade varför hon ens sa så och att det var det dummaste jag någonsin har hört. Men fick inget svar.
Sa att jag inte gillade henne. Då tittade hon bara på mig. Så sa jag att jag älskade henne och att det är mycket, mycket, mycket bättre.
La min arm under hennes huvud också somnade hon till slut. 
Innan hon somnade så lovade jag henne att vi ska se på film, måla också ville hon göra en frisyr på mig. Kommer bli skoj!

Sen så blir jag påmind att vi ska tvätta idag kl 18.00. Men något kommer jag och dottern hinna med i alla fall!

Nu ska de bort!

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det dags att de försvinner dessa gravidkilon.
Jag ska börja springa hade jag tänkt mig. Tar och springer "spåret" nere vid sjön. Detta är något jag skulle ha gjort för längesedan. Blir jag och killen som ska springa. Fast de som vill haka på får ju gärna göra det. Mer som peppar på en är ju bara bra. :)
Tänkte att jag skulle springa 2-3 gånger i veckan. Inte mer och inte mindre!
Har kollat med mamma så hon ska kolla där hon jobbade förut efter gympaskor både till mig och killen. Så när det är införskaffat så sker det.
Mamma sa att hon kan ju ta barnen då vi är ute och springer. Blir la en timme varje dag då man springer så det är skönt. Kan man börja springa framåt kvällen så är man lagom trött sen och kan kanske somna i tid också. Perfekt!
Sen om man inte orkar springa kan man ju alltid köra powerwalk. Funkar ju det också.

Den lille ligger i babysittern och tittar på mig och pratar med mig medans jag sitter här. Han har precis vaknat efter sin förmiddagslur. Märks att han blir äldre. Han pratar mer, och han har kommit på att när han räcker ut tungan och gör "ledsen" grimasen med underläppen att han dregglar mycket mer. Det är hans nya hobby. Hans boddysar hinner vara torra i någon minut efter man har tagit på honom en ny. Också sover han inte lika länge längre och vill inte sova ibland utan bara vara vaken med oss. Mammas kille <3

Om si så där 3 timmar så ska vi fram till stan och dansa ut julen. Gjorde vi här hemma igår. Eller inte dansa då men, men plockade ner allting. Kändes underbart! Ville inte ens ha upp det. Bara granen och gardinerna ja och ljusstakarna så klart. Men alla tomtar kunde man ju ha struntat i.
Så nu är det ganska så tomt i fönstrerna kan jag ju säga. Och märks att julgardinerna var stora och bredare än de vi satte upp igår är. Ser så tomt ut. Blir att gå ut på jakt efter gardiner när man har fått pengar. Borde ju finnas på second hand? De har ju allt. Typ.